Konferensaktiviteter

Att lägga till en aktivtet på er konferens gör att det bli mer än ett möte, det blir en hel upplevelse. En aktivitet stärker teamkänslan, ger en positiv stämning, skapar många skratt och gör mötet minnesvärt.  Förhöj er vistelse hos oss med en härlig aktivitet, vi har något för alla.

Kropp & hälsa

 • Seminarium, föreläsning och work shops om hälsa
  I samarbete med Smile HB kan vi erbjuda er olika föreläsningar med en röd tråd som bygger på 3 delar: träning, kost och mentalitet.
  Tidsåtgång: från 45 min – 3 timmar. 
 • Gruppträningspass med instruktör
  Cirkelträning, cykel, globalyoga eller pilates.
  Tidsåtgång: 30-60 min. Antal: från 2 -25 personer
 • Have a break
  Vi överraskar guppen med en härlig energipaus för kroppen på plats där ni är. Enkla och sköna rörelser till musik ger vi er ny energi och inspiration. Garanterat uppskattat!
  Tidsåtgång: 15 min

 Utomhusaktiviteter

 • Äventyrsgolf
  Här kan ni spela en rolig minigolfbana som är utöver det vanliga. Ligger endast 300 meter från Hotel Skansen.
  www.talludden.nu.
  .
 • Världsarvet
  Hjärtligt välkomna att bo hos oss – kom och ta del av det unika landskapet, de stora natur- och kulturvärdena på Öland! Radbyn, den odlade jorden och de betade markerna – alvaren och sjömarkerna – bildar tillsammans en helhet som utgör världsarvet.
  .
 • Ölands djur- och nöjespark
  Internationellt zoo, stort nöjesfält, dinosauriepark, stort vattenland
  www.olandsdjurpark.com.
  .
 • Efter era önskemål och förutsättningar, stora och små grupper, finns möjlighet till golfspel, sportfiske, kräftfiske, lerduveskytte med fika och olika sorters äventyrsaktiviteter med mera.Skicka oss en förfrågan så ska vi göra vårt bästa för att hitta ett koncept som passar för er.
  Tidsåtgång: 1 tim. – heldag.
  .

Lagbyggande mobilspel

 • Kreativa Uppdraget 
  Klurig teambuilding med glimten i ögat och massor av skratt! I Kreativa uppdraget tar ni er runt i närområdet och det kan vara allt från ett fotouppdrag till att ni får hitta något i er omgivning för att lösa upp nya utmaningar. Det finns fler uppdrag än ni kommer att hinna med, så se till att välja de uppdrag som gynnar er grupps färdigheter mest! Aktiviteten är en fartfylld poängjakt där deltagarna får ca 100 uppdrag att lösa, alla värda olika poäng. Fel svar ger poängavdrag och man kan svara PASS för att hoppa över frågan – det gäller att prioritera!
  Finns även som inomhusalternativ.
  Tidsåtgång: 1,5 h -2,5 h. Antal: från 12 till väldigt många                                                                                                                                                                                                                                                                                            
 • Kodjakten
  Kodjakten är en engagerande och gruppstärkande aktivitet i vilken deltagarna tävlar i att finna flest koder inom ett avgränsat område under given tid. Varje hittad kod matas in i en surfplatta som varje lag har, och i retur får de ett uppdrag att utföra eller en klurig fråga att besvara. Allas ögon behövs för att klara av att hitta så många koder som möjligt. Klockan tickar, ni har ca 1 h på er att hitta så många som möjligt!
  Tidsåtgång: 45 min-1,5 h. Antal: från 20 till väldigt många                                                                                                                                                                                                                                                                                    
 •  Dinner Game
  Få den härliga stämningen som brukar infinna sig mot slutet av middagen redan första kvarten. Engagera alla, skapa härliga samtalsämnen och tävla i lag med och mot dina kollegor.
  Varje grupp får en surfplatta fylld med frågor. Ni tävlar i två tidsbestämda omgångar där ni försöker svara rätt på så många frågor som möjligt. Frågorna är skapade för diskussion och skratt och deltagarna prövas i att ta väl avvägda beslut på roliga frågor med varierade svårighetsgrad.
  Tidsåtgång: ca 30 min (2x 15 min). Antal: från 20 till väldigt många                                                                                                                                                                                                                                                                      
 • Escape Room Game
  ”Ett gäng filosofiska hackare har tagit kontrollen över er företagsserver och även därmed företagets känsliga datafiler. De hotar att radera rubbet. MEN, hackarnas mål är inte pengar, utan istället något mer filosofiskt. Om du och ditt lag inom 60 minuter visar er värdiga, kanske de kan låta bli att radera allt”. Escape Room är ett utmärkt sätt att förstärka vikten av era anställdas varierade kunskaper, att tillsammans och genom lagarbete besegra klockan och vinna tillbaks er ovärderliga information.
  Tidsåtgång 1 h -1,5 h. Antal 15 till väldigt många.

 

Lekfull Teambuilding

 • Lådbilsbygge och Race
  Intressant teambuilding där tävlingsgenen och ens kreativa sida kommer fram.  Varje lag ges exakt samma förutsättningar, byggmaterial och verktyg för att på sitt eget kreativa och fantasifulla sätt bygga en unik lådbil. Det gäller att bygga en stabil, snabb och lättstyrd lådbil med begränsat material och inom tidspress.  När alla lådbilar står klara är det dags för rally! Efter rallyt blir det prisutdelning både för placering och för den som gjort den finaste/snyggaste lådbilen.
  Tidsåtgång: 2 h-4 h. Antal: Från 12 till väldigt många
  .
 • Femkamp
  Sumobrottning, samarbetsstation, gladiator eller bungyrun, pilbågsskytte & Segwayfinal. Smidighet, IQ, styrka, balans.
  Dessa grenar är dock inte på något sätt skrivna i sten. Vi är väldigt flexibla och viktigast är att det blir rätt för ert gäng. Laget med bäst blandning av färdigheter vinner.
  Tidsåtgång: 1,5 h- 2,5 h. Antal: 12-25 pers
  .
 • Exklusiv 3-kamp
  Medans sumo- eller zorbfotbollsturneringen är igång är segwaybanan öppen för övning inför lagstafetten. Finalen i Hinderbanan är supertaggad och utlovar oftast flera ledarskiften.
  Tidsåtgång: 2h -2,5 h. Antal: 15-30 pers
  .
 • Mekanisk tjur / Bullride / WesternkampI westerntemat finns det inget som passar så bra som den mekaniska tjuren eller ”bullride”. I konceptet finner ni ytterligare westerninspirerade aktiviteter såsom lassokastning med äkta lassorep samt prickskytte med salongsgevär.
  Tidsåtgång: 1,5 h- 3 h. Antal: Från 15 till väldigt många
  .
 • Fäktningsturnering
  Efter en kort genomgång av hur fäktning och vapnet fungerar samt några tips om hur man bäst sätter en stöt  startar utmaningen. Matcherna är 3 x 3 minuter eller först till 5 poäng. Efter några uppvärmningsmatcher så börjar turneringen. Vem ska få äran att titulera sig som företagets Zorro?
  Tidsåtgång: ca 2 h. Antal 15-80 pers
  .

 Spännande VR-aktiviteter

 • Virtual Reality Station
  Virtual Reality innebär att man med hjälp av en dator och ett headset går in i en helt ny värld. En magisk värld, en rolig värld, en läskig värld eller kanske en kreativ värld, du väljer själv!
  Aktiviteten är rolig att se på för åskådarna ser precis vad personen med glasögonen ser. Boka in VR till er konferens så kommer ni få se på många fåniga leenden och höra många “wow”.
  Tidsåtgång: Anpassningsbar. Antal Från 15 till väldigt många                                                                                                                                                                                                                                                                            
 • Icaros Flygsimulator
  Känn luften under vingarna. En skön känsla av att flyga med fördelen att ingen rädsla infinner sig. Man lär sig flyga relativt fort och det tar inte heller speciellt lång tid mellan passagerare.
  .
 • Racingsimulator
  Utmana varandra i er favoritbil eller er favoritbana. Racingsimulatorerna ser häftiga ut och är utrustade med 5.1-ljud, styrning och pedaler med force feedback och bra skärm. Viktigast är dock inte tekniken, utan känslan att sätta sig i en riktig stol och det nära ljudet som höjer pulsen samtidigt som du kör om kompisen i buren bredvid.
  .
  Skyttesimulator
  Boka in en skyttesimulator till ert nästa event, passar både för grupper som bara vill ha lite lättsammare kul och tävling samt för seriösare utbildningar.
  Det finns både gevär och pistoler som ni får prova på. Till företags kickoffer passar arkadmode där ni tävlar “heads up” och ska ta er genom den gamla staden i vilda western.
  .
 • Mobilt Game Room
  Låt oss förvandla er yta (konferenssal) till ett eget mobilt Game Center med en buffé av aktiviteter.  Perfekt för blandade företagsgrupper, till kickoffen eller konferensen.
  Exempel på aktiviteter som kan ingå i ett Mobilt Game Room: Mekanisk tjur, VR  station, Skyttesimulator, Racingsimulator, Nattduellen, Jätte nintendo, Icaros Flygsimulator, Segwaybana, Fäktningsstation, Sumofotboll eller bumper body zorb fotboll
  Tidsåtgång: 1,5 h – 4 h. Antal: 40- väldigt många

Mat & Dryckesprovningar

 • Vinprovning
 •  Champagneprovning
 •  Ölprovning
 •  Whiskyprovning
 • Cognacprovning
 • Snapsprovning
 • Chokladprovning
 • Kombinerad mat och dryckesprovning
 • Grillning och bad vid poolen

Magiker / trollkarl

 • Mike utför magisk stand-up med elegant finess. Mike utför även familjeshower där alla har kul tillsammans.
  www.illusionisten-mike.nu.
Boka konferens