Vår berömda whiskykällare

Hotell Skansen kan stoltsera med att ha världens största whiskykällare och whiskybar. Vi har skrivit in oss i rekordböckerna och har under många år byggt upp ett imponerande utbud av whiskysorter. Under 1950 talet grävdes källaren ut och från 90-talet och framåt började vi att fördjupa oss i whisky, en dryck som finns i många sorter och lagras under lång tid.

Idag bedriver vi import och har handelstillstånd samt har besökt de flesta destillerier i Japan, Skottland och på Irland. Det betyder att vi har en gedigen kunskap i att hålla exklusiv whiskyprovning och kan lova en spännande smakupplevelse. Hotel Skansens Dram shop är en ständigt växande whiskykällare och 2018 genomfördes en officiell räkning av antalet sorter, som då uppgick till hela 1179 stycken. Främst är det single malt som finns i vårt sortiment men även blended och vatted malt etc.

Vi anordnar whiskyprovningar för allt ifrån små sällskap om minst 10 personer upp till stora konferenser, företag och whiskyklubbar på upp till 80 personer.