Information gällande Covid-19

Uppdaterad 2021-06-02

Med anledning av Covid-19 vill vi till er gäster dela med er information om hur vi här på Hotel Skansen hanterar situationen och hjälpa er att få svar på era frågor.
Vi följer folkhälsomydighetens rekommendationer och lovar att göra allt för att ni ska känna er trygga hos oss. God handhygien är inget nytt inom vår bransch, utan vår rutin är, precis som alltid att tvätta händerna noga och ofta samt att ha handsprit tillgängliga på alla våra avdelningar. Nytt är nu att vi även ställer fram handsprit som är tillgängligt för er, alla våra gäster.

Vi har infört extra städrundor och lägger fokus på att desinficera kontaktytor så som dörrhandtag, lamp- och hissknappar, ledstänger mm.
Vid samtliga spabehandlingar använder våra terapeuter munskydd och handskar.
Vid förkylningssymtom stannar vår personal hemma från sina jobb. Vi ber er och hoppas att ni, våra gäster, också följer råden att stanna hemma vid förkylning.
Privatbokningar:
*Vi följer våra ordinarie avbokningsregler, dvs. att ni kan avboka fram till och med dagen innan ankomst innan kl. 18.00 kostnadsfritt.
Skulle ni känna er sjuka samma dag som er bokning infaller hjälper vi er att boka om till ett annat datum.

*Har ni bokat ett ej avbokningbart paket som gäller under en viss period och ni inte kan komma då så är vi till mötesgående och hittar gemensamt med er ett nytt datum längre fram som passar både er och oss.

*Har ni bokat via en OTA (Online Travel Agency så som expedia, hotels.com, booking) och vill göra en avbokning behöver dessa ske via samma plats som ni bokat igenom.

*Våra avbokningsregler gällande spabehandligar har vi ändrat. Normala avbokningsregler var 24 timmar innan bokad behandlingstid. Behandlingarna går nu att avboka med kortare framförhållning. Detta för att minska smittspridning om ni skulle känna er sjuka. Vi ber er trots detta om att avboka i god tid för vår skull, tack!

Grupp och konferensbokningar
Ni hittar era avbokningsregler i era bekräftelse brev, dessa gäller fortfarande. Har ni passerat sista avbokningsdatum, ta kontakt med oss så hittar vi en gemensam lösning.

Spa
För att er spavistelse ska vara säker har vi infört spa-pass där max 16 personer får vistas i vår relaxavdelning samtidigt. Det har vi gjort för att ingen trängsel ska uppstå. För att få tillgång till vår relax krävs tidsbokning till ett av våra spa-pass: 09:00-10:30, 10:30-12:00, 12:00-13:30, 13:30-15:00, 15:00-16:30, 16:30-18:00, 18:00-19:30, 19:30-21:00, 21.00-22.30. Som gäst måste ni lämna relaxen senast 22:25 så vi kan låsa dörrarna senast 22:30. Fler spa-pass kan bokas här på plats i mån av tillgänglighet.

Sammankomster på mer än 8 personer
En allmän sammankomst är tydligt definerad i lag och avser exempelvis en demostration, förläsning, teater eller konsert. För att en sammanskomst ska ses som allmän krävs att arrangemanget arrangerars för allmänheten och att allmänheten har tillträde till den. Hotell och restaurang räknas inte till en allmän sammankomst. Hotell och restauranger berörs av trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Läs mer här.

Självklart ser vi till att ni enkelt kan hålla avstånd, tex. använder vi bara vartannat bord vid middag och frukost.

Frukostbuffé
Vi följer folkhälsomydigheternas rekomendationer och kommer fortsätta servera frukostbuffé men kommer att se till att det inte blir trängsel vid buffén. Därför inför vi bordsplacering vid frukost samt frukosttider. Vi kommer att sätta er till bords och meddela er när ni får gå och ta från frukostbuffén. Vi önskar att ni försöker ta all mat under en runda till buffén så att ingen trängsel uppstår genom att gå fram och tillbaka vid flera tillfällen. Vi hoppas att ni, våra gäster, kommer att ha förståelse för detta.

Baren
Ni kan fortfarande beställa dryck i baren men vi kommer att servera den till er vid det bord ni väljer att sitta vid. Tänk på att hålla avstånd, vi har gott om bord!

Restaurang
Vi ser till att ni kan hålla avstånd genom att placera sällskap glest. Vi har även flera matsalar att använda oss av. Vi har serveringstillstånd av alkohol fram till kl. 22.00, 22.30 måste vi stänga vår restaurang. Ni kan vara ett sällskap som är större än 4 personer för att boka bord hos oss. Vi ser till att bordsplacera er på flera bord. Ex. är ni 8 personer kan vi placera er 4 personer per bord i närheten av varandra men med avstånd.