Tommasi friends

Kära Gäst

Tommasi Friends är en medlemsklubb för några utvalda restauranger i Sverige. Alla vurmar för gastronomi, mat som vin, gärna i italiensk tappning och förstås speciellt för Tommasis viner.

Vi är stolta att se Hotel Skansen som medlem i Tommasi Friends. Här levereras alltid högkvalitativ och vällagad mat av en dedikerad och passionerad personal. Med vinerna från Tommasi och maten från Hotel Skansen blir inte ett plus ett två utan fyra!

Som exklusiv medlem i Tommasi Friends är vi stolta över att presentera en vinlista med många fantastiska viner från Tommasis gårdar i Venetien samt Toscana.
Tveka inte att be oss om hjälp att rekommendera en passande mat- och vinkombination!

Vill du ha ytterligare information vänligen fråga personalen eller besök www.tommaswine.it.

Pierangelo Tommasi
Export Manager, Tommasi Viticoltori

Om Tommasi

Tommasi Viticoltori, som grundades 1902, är ett familjeföretag som drivs av fjärde generationen Tommasi.
De äger 135 hektar i området runt Verona och 66 hektar i södra Toscana, Maremma. Deras signum är kvalitet i alla led. Då de äger samtliga sina vinodlingar kontrollerar de nämligen hela processen från planta till butelj vilket kallas Viticoltori.
Flaggskeppen i sortimentet är Tommasi Amarone, Tommasi Ripasso och Tommasi Valpolicella. Förutom dessa viner finns ytterligare ett tjugotal av deras olika viner i Sverige.
Amarone-metoden går ut på att de mogna druvorna läggs i speciella korgar från dess att de skördas och får torka i ett ventilerat utrymme i minimum 100 dagar.
Tommasi Ripasso är ett komplext och fylligt vin som passar till smakrika rätter av nöt och vilt, gärna enligt svenska manér med rårörda lingon eller dylikt som tillbehör.
Familjen Tommasi driver även ett fyrstjärnigt hotell, Villa Quaranta, som har ett spa och välrenommerad restaurang.

För mer info se www.villaquaranta.com

Familjen Tommasi önskar er Buon Appetito!